Huehuetenango, Guatemala’nın üç volkanik olmayan bölgesinin yanı sıra, ekim altındaki en yüksek ve en kurak bölgelerden biridir ve kahve üretimi için en iyilerinden biridir.
Sıcak hava akımları Oaxaca, Meksika’daki Tehuantepec Ovalarından süpürülür ve burada Cuchumatanes Dağları’ndan inen soğuk hava ile karışarak dondan korunan ve kahvenin 2.000 metreye kadar ekilmesine izin veren bir mikro iklim oluşturur.
Huehuetenango’nun aşırı uzaklığı, neredeyse tüm üreticilerin kendi kahvelerini işlemesini gerektirir. Neyse ki, bölgede bol miktarda nehir ve dere vardır, bu da üreticilerin değirmen kurmasını nispeten kolaylaştırır. Daha da neyse ki, Huehue’nun coğrafi koşulları, farklı bir asitlik ve meyveli aromalarla olağanüstü kahveler oluşturmaya yardımcı olur.